Helping small local businesses

Here is the interview we had with Hargita Népe and they asked us questions on our future plans and how we are helping the local entrepreneurial community. Read on below in Hungarian.

 

A csíkszeredai Soldigo webshop szolgáltatás a kisvállalkozókat segíti az online értékesítésben. Megadja a lehetőséget arra, hogy új piacokat fedezhessenek fel, ahol nagyobb a kereslet, a mozgás. A cég hazai, de számos külföldi vállalkozóval dolgozik együtt és népszerűsíti azokat. A részletekről Máthé Zsolt-Lászlót, a cég egyik alapítóját kérdeztük. 

Több csatornán keresztül segít a kisvállalkozásoknak az online térben értékesíteni a Soldigo. Internetes felület, weboldal, amely lehetővé teszi webáruházak készítését gyakorlatilag programozói tudás nélkül – mondta Máthé Zsolt-László.

Hozzátette, hatékony marketing eszköztárat kínálnak az eladások növelésére. Mint mondta, megadják a kisvállalkozóknak a lehetőséget, hogy új piacokat fedezzenek fel, ahol hatalmas a kereslet a termékeire. Vagyis a Soldigo segít a kisvállalkozásoknak világszerte népszerűsíteni a szolgáltatásukat, termékeiket.
A vállalkozás ötlete 2010-ben fogalmazódott meg. Célja olyan internetes felület létrehozása volt, amely segít a kisvállalkozásoknak, de akkor még csak a technikai tudás volt meg.

– Nem voltam tisztában azzal, hogy mit jelent egy startup, hogyan kell elindítani egy ilyen jellegű vállalkozást, hogy mivel is jár ez. 2014-ben folyamatosan figyelemmel kísértem a különböző startup-eseményeket, és egy magyarországi programra jelentkezve második opcióként bejelöltem a prágai StartupYard acceleratort – tette hozzá az alapító.

A magyarországiaktól nemleges választ kaptak, viszont a prágaiak meghívták őket egy találkozóra, és ezután jutottak be a prágai StartupYard accelerator programba, ami három hónapot tartott. Ez adott segítséget, támpontot a Soldigo létrehozásában. A csapat bővült azóta, újrafejlesztették a felületet, és folyamatosan dolgoznak rajta. Az idő előrehaladtával pedig nemcsak a cég, hanem az azt működtető szakemberek is fejlődnek. Az újabb fejlesztéseket mindig az ügyfelek igényei szerint végzik, a céljuk minél több kisvállalkozónak megadni a lehetőséget, hogy belépjen az online értékesítés világába.

 

….

Read the full interview here.

Biborka

Biborka Mathe is the Community Manager and Support of Soldigo and she'll be sharing valuable tips and tricks on how to address and convert customers that originates from her 3+ years in project management and customer acquisition. Art lover and foodie at heart, she is passionate about painting, fashion and puppies.


Try Soldigo free for 30 days!


Sign up now