Povești de succes – lil.lu bijoux

Care e povestea magazinului tău?
“Sunt Issa de la lil.lu bijoux, povestea mea a început pe o frumoasa insula din Grecia, in vacanta. Intr-un magazin cu un aer aparte am descoperit cele mai frumoase coliere. Atunci, am știut ce o să fac când revin acasă.”

De ce te-ai decis să faci propria afacere? Cu ce te-ai ocupat înainte să ai magazin? Lucrezi full time? Dacă nu, cu ce altceva te mai ocupi?
“Nu o pot considera o afacere, acum cu atât mai puțin. Băiețelul meu de 3 ani nu îmi lasă prea mult timp și pentru hobby-ul meu. Încerc totuși să mă ocup si de magazin.”

Untitled design (13)

De unde vine numele magazinului tău?
“Numele lil.lu bijoux nu are o semnificatie anume, mi-a placut cum suna probabil…daca as alege acum , cu siguranta ar fi altul. Am cele mai neinspirate adrese de blog, magazin,etc, dar atunci nu am crezut ca o sa ajung sa vand exclusiv on-line si o sa fie asa important acest aspect.”

Unde găsești materialele și instrumentele necesare creării produselor tale?
“Chiar la început am fost bucuroasă să găsesc 2-3magazine cu mărgele…acum oferta este foarte variată. Era o adevărată plăcere sa îmi aleg si comand materialele necesare. Si acum folosesc clestii din prima comanda. Acum îmi comand materialele de pe ebay, așa pot să îmi aleg cât mai mulți vânzători, cu o gamă variată de produse.
In timpul vacantelor, ador sa caut arici de mare, sea glass, scoici si alte minunatii pentru proiectele mele.
Mai nou ador sa caut piese vintage si sa le integrez în creatiile mele.”

Untitled design (11)

Ce te inspiră în crearea minunatelor tale produse?
“Chiar la început studiam tutorialele şi încercam să învăţ noţiunile de bază, dar acum mă poate inspira orice.
Totul este în funcţie de starea de spirit, de o imagine, o bijuterie, o ţară, te influenteaza, sunt lucruri care îţi rămân în minte şi la momentul potrivit, atunci când vine inspiraţia le interpretezi în maniera proprie!
Sincer, nu pot sa lucrez dupa tutoriale sau tehnici anume, am o problema cu simetriile, nu imi reusesc…am incercat, dar prefer sa lucrez liber.
Cand incep sa creez o bijuterie nu stiu niciodata cum o sa arate in final, doar o vaga idee..oricum finalul este diferit de acea ’’vaga idee’’. Nu imi fac planuri, schite, totul depinde de inspiratia de moment. Sunt perfectionista si daca nu sunt multumita de rezultat, modific obiectul respectiv pana obtin ce imi doresc sau pana il stric, rup.”

Ai un produs favorit în clipa de față ?
“Da, am mai multe de fapt. Primii cercei soutache (i-am si păstrat), bijuteriile cu arici de mare în general, în special primul colier statement realizat cu arici si sea glass(a rămas favoritul meu chiar dacă a trecut mult timp de atunci). Am multe favorite, dar să-mi întrețin pasiunea trebuie să le găsesc noi admiratoare.”

Untitled design (9)

Care erau dificultățile și provocările cu care te-ai confruntat cînd ai început afacerea ta? Ce te-a motivat ?
“Cum nu am considerat-o niciodată o afacere, chiar la început nu pot să spun că am întâmpinat dificultăți. Atunci totul era mai frumos, mă gândesc cu placere la acea perioadă. Acum pot sa spun ca e mai dificil, aproape tot investesc în mărgele și întreținerea magazinelor.”

Cât timp ți-a luat până ai început să ai clienți? Ce ai făcut să le găsești și să le păstrezi?
“Clienții au venit destul de repede, cum am mai spus, atunci era mai ușor. Încerc să ambalez cât mai frumos comenzile, în funcție de sezon, ocazie, să le personalizez, incerc sa ofer mici cadouri, uneori la alegere. Am si clienți fideli, ce-i drept putini, dar există și le mulțumesc pe această cale. Chiar si clienți bărbați, comanda pentru doamnele lor.”

Untitled design (12)

Dacă te-ai putea întoarce în timp și ai putea schimba ceva la afacerea ta, care ar fi acel lucru? Ce greșeli ai făcut pe parcurs? Ai regretat vreodată că ai început afacerea ta?
“Nu stiu ce as schimba, nu m-am gândit la acest aspect până acum . De regretat, nu am regretat si nici nu o să regret vreodată, îmi place foarte mult ceea ce fac.”

Care sunt planurile tale de viitor? Ai de gând să introduci noi produse?
“Lucrez la un nou proiect, tot aricii de mare sunt vedetele. Doresc să-i fac cunoscuți si la evenimente mai speciale, în buchetele de mireasa sau pe post de marturii.
Am contactat cateva firme de organizare evenimente, acum asteptam sezonul nuntilor…sper sa existe si mirese care sa isi doreasca arici de mare in buchet.
De ceva timp încerc să introduc bijuteriile ’’soldered” (nu stiu sa traduc termenul), în special iconitele si rozarele, din pacate nu au foarte mare cautare, le realizez doar la comanda, in schimb bijuteriile, in special medalioanele soldered trec mai ușor.”

Untitled design (10)

Ce crezi despre serviciile oferite de Shoptsie și care este impresia ta generală despre Shoptsie? Ai recomanda Shoptsie și altora?
“Am descoperit Shoptsie prin intermediul unei cunoscute platforme de hand made. Am deschis magazinul, l-am integrat în blogul meu și pagina de facebook. Îmi plac foarte mult aplicațiile, încă din prima zi le-am testat aproape pe toate, ar mai fi cateva lucruri de descoperit si clarificat. Cu siguranță o să-l recomand, este minunat să-ți poți personaliza magazinul după bunul plac.”

Try Soldigo free for 30 days!


Sing up now