Shoptsie: successful Transylvanian startup company. Read about Shoptsie being featured on Morfondir

Thank you Morfondir for featuring Shoptsie in an interview! A fragment from the original interview can be read below in Hungarian:

“A két székelyföldi fiatalember által alapított start-up cég indulása óta közel 5 ezer ügyfél számára nyújt szolgáltatásokat Európától Dél-Afrikán keresztül az Amerikai Egyesült Államokig. Felkerestük Máthé Zsolt-László programozót és Ördög Zoltán grafikust, a Shoptsie alapító tagjait, továbbá a cég közösségmenedzserével, Máthé Bíborkával és András Zoltán programozóval is beszélgettünk a kezdetekről és a sikeres vállalkozáshoz vezető útról.

– 2006-ban egy gyerekkori barátommal alapítottunk egy webdizájncéget. Ekkor számos kisvállalkozó felkért minket arra, hogy készítsünk nekik webáruházat, azonban nem mindenki tudta azonnal kifizetni ennek költségeit. Ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy olyan megoldásra lenne szükség, amely mindkét félnek – mind a vállalkozónak, mind a webdizájncégnek – kifizetődő lenne. Az alapötlettel 2011-ig nem foglalkoztunk. 2012-ben találkoztunk Zoltánnal – akit évek óta ismerek –, és ekkor kezdtünk el dolgozni a start-up cégen. Volt egy elkezdett verzióm, amit továbbfejlesztettünk, amikor azonban megmutattuk az embereknek, hogyan nézne ki a termék, senki nem értette azt – részletezte Máthé Zsolt-László.
Máthé Bíborka elmondása szerint ekkor javasolták a programozóknak, hogy az oldal felhasználóbarát, könnyen érthető és kezelhető legyen, hiszen fontos szempont volt, hogy az ügyfelek is zökkenőmentesen kezeljék a felületet.
– A Shoptsie alapvetően egy olyan internetes felület, ahol bárki létrehozhatja saját webáruházát, programozói vagy grafikai tudás nélkül. Minden létrehozott üzlet kap egy shoptsie.com/webáruházamneve domaint, ami már beépíthető meglévő oldalakra vagy akár Facebook-oldalra is. Az ötlet az, hogy egy árukészletet párhuzamosan több felületen lehessen árulni, amely lehet saját webáruház, blog, Facebook-oldal stb. Jelen pillanatban főként kézműveseket és divattervezőket szólítunk meg világszinten, de ezeken kívül bárki árulhat bármilyen terméket, ami belefér a jogi keretekbe.

A Shoptsie jelenleg közel 5 ezer regisztrált ügyféllel rendelkezik. A felhasználólista élén az európai országok és az Amerikai Egyesült Államok vezetnek, de Dél-Afrikából is akad kliens. A start-up cég abban különbözik a hozzá hasonlóktól, hogy rajta keresztül az ügyfél 16 nyelvre tudja lefordítani webáruháza alapját. A csapat tagjai magyarul, románul és angolul személyesen is nyújtanak segítséget, amennyiben igény van rá. Elmondták, hogy minden egyes ügyfelükkel igyekeznek személyesen tartani a kapcsolatot, és a probléma nehézségétől függően 24 vagy 48 órán belül válaszolnak kérdéseikre.
– Egy saját blogon keresztül is igyekszünk segíteni az ügyfeleknek, szebbé tenni az áruházat, tanácsokat adni, e-könyveket bocsátani a rendelkezésükre, ami segítheti az eladást. Romániában az emberek kissé szkeptikusan állnak hozza az online árusításhoz, saját megoldásaikkal azonban csak a szűk környezetüket tudják megszólítani. Szerencsére az utóbbi 1-2 évben mindez javuló tendenciát mutat – tájékoztatott Máthé Bíborka.
SHOPTSIE
„Küldetésünk, hogy segítsük az embereket abból megélni, amit csinálni szeretnek.”
Elérhetőségek:
Web: http://hu.shoptsie.com
E-mail: support@shoptsie.com
Facebook: http://facebook.com/shoptsie
Az eredeti cikk itt olvasható teljes hosszában, Csíki Szende tollából, 2016 április 15.-én:
The interview in full can be read on this link, written by Csíki Szende and posted on the 15th of April, 2016:
http://morfondir.ro/blog/2016/04/15/shoptsie-sikeres-szekelyfoldi-start-up-ceg/ 

Biborka

Biborka Mathe is the Community Manager and Support of Soldigo and she'll be sharing valuable tips and tricks on how to address and convert customers that originates from her 3+ years in project management and customer acquisition. Art lover and foodie at heart, she is passionate about painting, fashion and puppies.


Try Soldigo free for 30 days!


Sing up now